Information inför Minimaran


Hej och välkommen till Stockholm Mini Marathon söndagen den 4 juni!
Allt är förberett för att det ska bli festligt för dig och alla andra som är med i Minimaran.
Här är viktig information inför loppet. Läs noga!Alla som anmält sig får nummerlapp och kortfattad tävlingsinfo med post senast en vecka före loppet.

Nummerlapp

Vi använder EST Electronic Sport Timing vid tidtagningen i klasserna 7 år och äldre. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som är fäst på baksidan av nummerlappen. Ta inte bort den skumgummikant som sitter runt om. Undvik att ha händer/armar framför nummerlappen när du passerar start- och mållinjen.
Nummerlappen ska fästas på bröstet, med säkerhetsnålar som du själv ordnar. Den ska vara synlig under hela loppet.

Hitta hit

För bästa färdväg gå in på www.sl.se eller ring SL:s kundtjänst 08-600 10 00.
Det är stor brist på parkeringsplatser nära Stadion/Östermalms IP. Vi hänvisar till de få parkeringsplatser som finns i området. OBS!! rådande parkeringsbestämmelser gäller.

Omklädnad

Vi rekommenderar att byta om hemma, då det finns ett begränsat antal omklädningsrum på Östermalms IP.

Utdelning av T-shirt

Alla får en Minimaran t-shirt som hämtas ut på Östermalms IP i Danicahallen. T-shirten går att hämta från kl 09:00 fram till kl 15:00 mot uppvisande av nummerlappen.

Startlista

Startlistan, med alla anmälda, hittar du under rubriken "Sök i startlistan" i vänsterspalten. Klicka här så kommer du direkt till startlistan där du kan söka efter en löpare på namn, förening eller startnummer.

Start på Östermalms IP

Starten sker på Östermalms Idrottsplats.
Du ska vara i uppvärmningsfållan bakom startlinjen i god tid före din starttid. Tänk på att det är väldigt mycket folk i rörelse i området. Var därför ute i god tid. OBS! Bestäm återsamlingsplats i förväg där barn och anhöriga träffas efter loppet, fyll i baksidan av nummerlappen.

Här är stattiderna för de olika ålders-klasserna.
Lilla siffran på nummerlappen anger startgrupp.Uppvärmning

Uppvärmning sker på Östermalms IP, bakom startlinjen, ca 5 minuter före varje start. Uppvärmningen sköts av Medley.

Vätskekontroller och sjukvård

Vätskekontroller och sjukvård finns vid start och efter målgång. Vätske­kontroller hittar du även utmed banan.


Aktiviteter på
Östermalms IP

Arrangörsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens SK har en omfattande ungdoms­­verksamhet i friidrott. I aktivitets­området på Östermalms IP kan du få prova på olika fri­i­drotts­grenar, träffa klubb­arnas stjärnor och för dig som är intress­erad på plats anmäla dig till friidrott­­skolor eller träningsgrupper.

Minimarans sponsorer komm­er också att ha aktiviteter på området, bland annat kommer ASICS sälja skor i butik­en inne i Danica­hallen. Kom till Medleys tält och träffa FLODIS! Hoppa och lek i Chiquita Kids Corner. Ta dig igenom den uppblåsbara hinderbanan och ta en bild i fotoaktiveringen. Du kommer även att hitta SunMaid och Stockholm Bauhaus Atletics på plats.

Träffa friidrottsstjärnorna!

Även stora stjärnor har varit små, och vid årets Stockholm Mini Marathon kommer några av våra allra största friidrottsstjärnor finnas på plats för att peppa och heja på alla deltagare. Det är Johan Wissman och Moa Hjelmer som båda vunnit EM-guld, samt det nya stjärnskottet Kalle Berglund som i vintras tog EM-silver på 1500 meter, som kommer att förgylla löparfesten lite extra. Moa och Kalle tävlar för Spårvägens FK som är den ena arrangörsföreningen av Minimaran, och Johan tävlar för Hässelby som är den andra.

Banan

Banan är 1170 meter för pojkar och flickor födda 2009-2012. För pojkar och flickor födda 2004-2008 är banan 2310 meter.

Banan är markerad med röd/vita snitslar. Dessutom finns funktionärer längs banan. Underlaget är asfalt och grus. Banan innehåller några backar, så ta det lugnt!

Klassen för 5-6 åringarna

Alla föräldrar som vill och får för sina barn är välkomna att springa med i loppet. Det är ingen tidtagning eller prisutdelning i denna klass. Alla får en medalj, t-shirt och deltagarpåse, som i de övriga klasserna.

Om det är någon förälder som vill springa med i de övriga klasserna så får man lova att springa med sist i startfältet tillsammans med barnet.

Målet

Du springer i mål på Stockholms Olympiastadion, precis som löparna i ASICS Stockholm Marathon. Medalj och en produktpåse från sponsorerna delas ut till alla fullföljande i Minimaran direkt efter målgång.

Prisutdelning

De sex främsta i varje startgrupp (ej i klassen 5-6 år), får pris direkt efter målgång, på Olympiastadions innerplan.

Resultatlista

Resultaten för Minimaran (dock ej Knatteklassen) hittar du här på loppets hemsida direkt efter loppet.

Miljö

Muggarna som används vid vätskekontrollerna är komposterbara och kommer att samlas ihop i komposterbara sopsäckar och efter loppet tas om hand av Sita Sverige AB för kompostering. Efter varje vätskekontroll finns sopsäckar uppsatta. Var vänlig och kasta muggarna i dessa sopsäckar!

Publik och anhöriga

Publik och anhöriga hittar de bästa åskådarplatserna längs banan och på Stadions läktare. Det får inte vara några åskådare eller anhöriga på innerplan.

Återsamling

Efter loppet kan föräldrar och barn mötas upp på Stadions fondläktare där uppblåsta färgtorn i färgerna röd, grön, blå och gul kommer att sättas upp. OBS! Bestäm återsamlingsplats i förväg, samma färgtorn finns också på baksidan av nummerlappen. Sätt ett kryss vid det färgtorn som ni valt som återsamlingsplats. DET ÄR EXTRA VIKTIGT så att ni lätt hittar varandra i vimlet.Till sist

Ta det lugnt! Det är inte viktigt att komma bland de första, det viktigaste är att vara med och att ha kul. I Minimaran är alla som når målet en vinnare!

Arrangör

Minimaran är ett evenemang av Marathongruppen tillsammans med friidrotts­klubbarna Hässelby SK, Spårvägens FK
Marathongruppens överskott går till 100% tillbaka till idrotten

Lycka till i Stockholm Mini Marathon 2017!