STOCKHOLM MINI MARATHON
OCH LEO’S MINSTA MARAN
SÖNDAG 10 OKTOBER

DELTAGARINFORMATION

Välkommen till en dag full av spring. Här får du all information du behöver för att dagen ska bli så rolig som möjligt. För Minimaran och Leo’s Minsta mara är mer än bara lopp – det är en hel dag full av aktiviteter och rörelseglädje.

Skrolla ner en bit så kommer du till specifik info för Leo’s Minsta Maran.

HITTA HIT

NUMMERLAPPAR | OMKLÄDNAD | T-SHIRT

NUMMERLAPPEN skickas ut till de flesta deltagare i Minimaran (sent anmälda får hämta sin på plats). Deltagare i Leos Minsta Maran får ett digitalt startbevis (via mejl) som du visar upp för att hämta sin t-shirt. T-shirten är i stället för nummerlapp i Leos Minsta Mara.
För deltagare i MiniMaran ska nummerlappen vara fäst på bröstet och vara synlig under hela loppet. Säkerhets nålar ordnar du själv.

OMKLÄDNAD Vi rekommenderar att byta om hemma, då det finns ett begränsat antal omklädningsrum på Östermalms IP.
HITTA HIT Starten går på Östermalms IP och målet är på Stockholms Olympiastadion. För bästa färdväg gå in på sl.se eller ring SL:s kundtjänst 08-600 10 00. Vi hänvisar till de parkeringsplatser som finns i området.
UTDELNING AV T-SHIRT Alla får en t-shirt som hämtas ut på Östermalms IP. Från kl.9.00 fram till kl.14.30 mot uppvisande av nummerlappen.

STARTEN sker på Östermalms IP. Du ska vara i uppvärmningsfållan bakom startlinjen i god tid före din starttid. Tänk på att det är väldigt mycket folk i rörelse i området. Var därför ute i god tid.
UPPVÄRMNING sköts av Be Sporty och sker på Östermalms IP bakom startlinjen, ca 5 minuter före varje start.
BANAN är 1170 meter för pojkar och flickor födda 2013-2016. För pojkar och flickor födda 2008-2012 är banan 2150 meter. Banan är markerad med röd/vita snitslar. Dessutom finns funktionärer längs banan. Underlaget är asfalt och grus. Banan innehåller några backar, så ta det lugnt!

VÄTSKEKONTROLL OCH SJUKVÅRD finns på Östermalms IP före start, och efter målgång. Vätskekontroll hittar du även utmed banan.

I KLASSEN FÖR 5-6 ÅRINGARNA är alla föräldrar som vill och får för sina barn välkomna att springa med i loppet.
Det är ingen tidtagning eller prisutdelning i dessa klasser. Alla får en medalj, t-shirt och deltagarpåse, som i de övriga klasserna. Om det är någon förälder som vill springa med i de övriga klasserna så får man lov att springa med sist i startfältet tillsammans med barnet.

MÅLET är på Stockholms Olympiastadion, samma som vid ASICS Stockholm Marathon. Medalj och en produkt- påse från sponsorerna delas ut till alla fullföljande i Mini- maran direkt efter målgång. Vid målgången väntar en Hemglassbil med mumsig glass till alla löpare!

PUBLIK OCH ANHÖRIGA hittar de bästa åskådarplatserna längs banan och på Stadions läktare. Det får inte vara några åskådare eller anhöriga på innerplan.

RESULTAT OCH PRISUTDELNING På minimaran.se kommer du kunna söka efter ditt namn, få fram din tid och ladda ner ditt diplom. I linje med svenska friidrottsförbundets nya riktlinjer för barn- och ungdomstävlingar kommer ingen resultatlista publiceras efter loppet. Prisutdelning sker för de sex främsta i varje startgrupp (ej i klassen 5-6 år) Prisutdelning sker direkt efter målgång, på innerplanen.

ÅTERSAMLING Efter loppet kan föräldrar och barn mötas upp på Stadions fondläktare där upp-blåsta färgtorn i färgerna röd, grön, blå och gul kommer att sättas upp.

OBS! Bestäm återsamlingsplats i förväg, samma färgtorn finns också på baksidan av nummerlappen. SÄTT ETT KRYSS VID DET FÄRGTORN SOM NI VALT SOM ÅTERSAMLINGSPLATS. DET ÄR EXTRA VIKTIGT
så att ni lätt hittar varandra i vimlet.

AKTIVITETER PÅ ÖSTERMALMS IP Mini Marathons samar- betspartners Be Sporty och Leos Lekland kommer att vara på plats och bjuda på roliga aktiviteter. Missa inte heller Mini Marathons roliga rutschkana och klättervägg!

TOALETTER
Det finns toaletter vid Östermalms IP, vid startfållorna på Lidingövägen och i anslutning till varje vätskekontroll på banan.

LEO’S MINSTA MARAN

Deltagare i Leos Minsta Maran får ett digitalt startbevis (via mejl) som du visar upp för att hämta sin t-shirt. T-shirten är i stället för nummerlapp i Leos Minsta Mara.

  • Start och mål är på Östermalms IP.
  • Starttid: Första start är kl 10, sedan är det löpande starter hela dagen med ca fem minuters mellanrum. Du valde din startintervall när du gjorde din anmälan.  På ditt startbevis hittar du din startintervall. Du väljer själv när du vill starta inom din startintervall – och  vill du springa flera gånger går det bra. Startintervallerna är: 10-11, 11-12, 12-13, 13-14, 14-15.
  • T-shirt: Printa, eller ha med ditt startbevis i telefonen till Minsta Maran. Det är biljetten för att få t-shirten. Se på kartan nedan var på Östermalms IP T-shirten delas ut.
  • Vid starten: T-shirten är din nummerlapp och visas upp vid starten.
  • Målet: Vid målet får du medalj, banan, russin, svettband från Leos och glass. Du kan springa flera gånger men får bara medalj och målprodukter en gång.

TILL SIST TA DET LUGNT! Det är inte viktigt att komma bland de första, det viktigaste är att vara med och att ha kul. I Minimaran är alla som når målet en vinnare!

SMITTSÄKERHET
Vi vill arrangera ett smittsäkert evenemang. Därför är det av stor vikt att både deltagare och hejarklack bidrar med att:

  • Hålla avstånd.
  • Tvätta och sprita händerna där möjlighet finns.
  • Stanna hemma vid symtom på covid-19.
  • Endast röra de muggar du ska dricka ur vid vätskestationerna.
  • Lyssna och följa funktionärers och speakerns uppmaningar.

 

KONTAKTA OSS OM DU HAR NÅGRA FRÅGOR. Du når oss enklast på mejl minimaran@marathon.se, eller telefon 08-545 664 40.

Youtube
Vimeo
Google Maps