Stockholm Mini Marathon


TILL ANMÄLAN

Välkomna till Stockholm Mini Marathon, den stora löparfesten för alla killar och tjejer mellan 5 och 14 år. Ett riktigt löplopp med uppvärmning, starter i varje åldersklass, peppande funktionärer, vätskekontroll längs med banan och pampig målgång på Stockholm Stadion. Alla löpare får adidas T-shirt och nummerlapp och efter målgång får de medalj, goodiebag med produkter och målservice med något energigivande att äta och dricka.

Det viktiga är inte att komma först eller att få en bra tid utan att ha kul. Kuta fort, ta det lite lugnare eller jogga runt med kompisarna. Att springa Minimaran och att delta på den härliga dagen på aktivitetsfältet är en riktigt kul upplevelse både för barn och föräldrar. På Östermalms IP kommer ni bland annat kunna testa på några olika friidrottsgrenar med föreningarna Hässelby SK och Spårvägen FK. Det finns även matförsäljning på plats både vid nummerlappsutdelning och ute på aktivitetsfältet. Starterna för Minimaran kommer att gå på gräsgärdet bredvid Östermalms IP eftersom vi i år behöver mer plats. HÄR

Yngre syskon, 0-4 år, är såklart också välkomna att vara med och uppleva rörelseglädje. Leo’s Minsta Maran är cirka 250 meter och alla barn får T-shirt, medalj och något gott efter målgång Läs mer här.

Prisstegen

Anmäl dig redan nu för att inte stå utan startplats till 2024-års Minimarathon. Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt! Se vår prisstege här nedanför. 

 • Period 1
 • 205 kr

  6/12 – 3/3
 • Period 2
 • 260 kr

  4/3 – 19/5
 • ANMÄLAN
 • Period 3 Efteranmälan digitalt
 • 320 kr

  20/5 - 2/6

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank.
• Betala med Visa, MasterCard.
• Betala med faktura via Klarna.

 

Observera att anmälan är bindande och personlig och inte kan överlåtas till någon annan löpare. Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Minimarans allmänna villkor.  Anmälan är personlig, din startplats kan inte överlåtas till annan person. 

Köp presentkort

Starttider

Starten för Minimaran sker på Ryttarstadion K1 gärdet och målgången är på Stockholm Stadion. Efter en kort uppvärmning startar barnet i sin åldersklass. Här är de preliminära starttiderna för de olika startgrupperna 2024. Observera att det kan ske förändringar i starttiden på upp till 30 minuter beroende på deltagarantalet i de olika åldersklasserna. 

Nummerlappar och T-shirt 2024

Du hämtar nummerlapp och t-shirt för Minimaran i Lejonhallen på Östermalms idrottsplats, de skickas inte med posten. Precis som på adidas Stockholm Marathon så liveprintar vi nummerlappen på plats när du kommer och hämtar. När du kommer till Lejonhallen visar du ditt startbevis i mobilen och får nummerlappen. Du får även den fina adidas Minimaran T-shirten i den storlek som du har angett i anmälan. Startbeviset skickas till din mejladress drygt en vecka innan evenemanget.

Bjud med vänner och bekanta att vara med och göra detta till en riktig kompisdag.

Hämta Stockholm Mini Marathons nummerlapp och T-shirt dessa tider:

 • Torsdag 30/5, klockan 15.00-20.00
 • Fredag 31/5, klockan 10.00-20.00
 • Söndag 2/6 klockan 9.00-13.00

Tips! Om du springer adidas Stockholm Marathon kan du hämta båda nummerlapparna i samma printmaskin. Enkelt och smidigt. 

De yngre barnen som ska springa Leo’s Minsta Maran hämtar sin T-shirt med tryckt nummerlapp på bröstet, på evenemangsdagen i ett tält vid starten på Leo’s Minsta Maran på Östermalms IP.

Banan

Banan går på enkla vägar i Lill-Jansskogen och är olika lång beroende på barnets ålder. De yngre barnen springer en kortare bana bredvid Lill-Jansskogen med siktet på Stadion (ca 1300 meter). De äldre barnen springer en lite längre bana in i Lill-Jansskogen på de fina promenadvägarna innan målgången på Stadion (ca 2300 meter). Längs med båda banorna så har vi peppande funktionärer som hejjar och hjälper till att visa vägen och självklart erbjuder vi vätskekontroll.

Inne på Stockholms Stadion sker en maffig målgång för alla barn i Stockholm Mini Marathon med härlig publik och peppande musik. På plats finns även en speaker som hejar fram barnen hela vägen in i mål.

Bankarta

Karta över evenemangsområdet

Maxtid

Vi har ingen maxtid, barnen får springa och gå i ett tempo som känns bra för dem längs banan.

Tävlingsregler

Våra viktigaste regler är att barnen ska ha roligt, och att de ska vara goda kompisar mot deltagarna omkring dem. Spring av glädje och var snälla mot varandra även om det är trångt i starten. Alla hinner ta sig i mål och även om det är roligt att komma först så är det viktigaste att göra sitt bästa.

Föräldrar som vill springa med sitt barn gör det på ett schysst sätt och startar längst bak i startgruppen.

Walkingstavar, barnvagnar, inlines, rullskidor, cyklar, handcyklar och tävlingsrullstolar är inte tillåtna.

För deltagande i rullstol gäller följande:

 • Samma ålderskrav som för övriga deltagare.
 • Ledsagare är valfritt och kostnadsfritt (kontakta info@minimaran.se vid anmälan av ledsagare).
 • Ingen tävlingsklass.
 • Free-wheel rekommenderas.
 • Starta längst bak i respektive startgrupp.
 • Tillgängligheten kan vara begränsar på vissa ställen längs banan då underlaget är gräs, grus och trottoarkanter.

Kontakt

Har du några frågor inför Stockholm Mini Marathon så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 eller info@minimaran.se.

MINIMARANS MASKOT HAPPY ÄR PÅ PLATS

Maraharen Happy är Minimarans och Leo’s Minsta Marans maskot och kommer att vara på plats på Östermalms IP mitt ibland alla roliga aktiviteter. Lär er dansen genom att klicka på plats nedan. 

Youtube
Vimeo
Google Maps