Stockholm Mini Marathon


startlista

Tusen tack för i år och vilken glädje, kämparglöd och prestation barnen stod för i år!

Anmälan till 2024 öppnar i december.


Välkomna till Stockholm Mini Marathon, den stora löparfesten för alla killar och tjejer mellan 5 och 14 år.
 Ett riktigt löplopp med uppvärmning, starter i varje åldersklass, peppande funktionärer, vätskekontroll längs med banan och pampig målgång på Stockholm Stadion. Alla löpare får adidas T-shirt och nummerlapp och efter målgång får de sin efterlängtade medalj, en sportbag med produkter och målservice med glass, dryck och något energigivande att äta.

Det viktiga är inte att komma först eller få en bra tid, utan att ha kul. Kuta fort, ta det lite lugnare eller jogga runt med kompisarna. Att springa Minimaran och att delta i alla de roliga aktiviteterna på evenemangsområdet är en härlig upplevelse både för barn och föräldrar. På Östermalms IP kommer ni förutom alla aktiviteter att kunna testa på friidrott med föreningarna Hässelby SK och Spårvägen FK. Det finns även matförsäljning på plats.

Yngre syskon, 0-4 år, får såklart också vara med och uppleva rörelseglädje. Leo’s Minsta Maran är cirka 250 meter och alla barn får t-shirt, medalj och något gott efter målgång Läs mer här.  

Prisstegen

Anmäl dig gratis via vår samarbetspartner Albert eller via vår ordinarie anmälan. Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt! Se vår prisstege här nedanför. 

 • Period 1
 • 200 kr

  6/12 – 5/3
 • Period 2
 • 250 kr

  6/3 – 31/5
 • Period 3 Efteranmälan digitalt
 • 300 kr

  ANMÄLAN ÄR STÄNGD

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank.
• Betala med Visa, MasterCard.
• Betala med faktura via Klarna.

 

Observera att anmälan är bindande och personlig och inte kan överlåtas till någon annan löpare. Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Minimarans allmänna villkor.  Anmälan är personlig, din startplats kan inte överlåtas till annan person. 

Köp presentkort

Nummerlappar och T-shirt 2023

Du hämtar nummerlapp och t-shirt för Minimaran i FuturPensionHallen på Östermalms idrottsplats, de skickas inte med posten. Precis som på adidas Stockholm Marathon så liveprintar vi nummerlappen på plats när du kommer och hämtar. När du kommer till FuturPensionHallen visar du ditt startbevis i mobilen och får nummerlappen. Du får även den fina adidas Minimaran T-shirten i den storlek som du har angett i anmälan. Startbeviset skickas till din mejladress drygt en vecka innan evenemanget.

NYHET för i år är att adidas expobutik kommer att ha öppet på söndagen och ha utvalda barn- och ungdomskläder i sortimentet. adidas kommer under söndagen även ha en pop-up-printbutik med möjlighet att trycka namn på kläder och ha roliga spel i butiken som barnet kan roa sig med.

NYHET för i år är att även 14-åringar får springa loppet. Vi höjer åldersgränsen för att tillgängliggöra loppet för fler.

Bjud med vänner att bekanta att vara med och gör detta till en riktig kompisdag.

Hämta Mini Marathons nummerlapp och T-shirt dessa tider:

 • Torsdag 1/6, klockan 15.00-20.00
 • Fredag 2/6, klockan 10.00-20.00
 • Söndag 4/6 klockan 9.00-15.00

  Tips! Om du springer adidas Stockholm Marathon kan du hämta båda nummerlapparna i samma printmaskin. Enkelt och smidigt. 

De yngre barnen som ska springa Leo’s Minsta Maran hämtar sin t-shirt med tryckt nummerlapp på bröstet, på loppdagen i tält vid starten på Leo’s Minsta Maran på Östermalms IP.

Nummerlappen ska vara fäst på bröstet och vara synlig under hela loppet. Kom ihåg att ta med säkerhets­nålar!

Starttider

Starten för Minimaran sker på Östermalms IP och målgången är på Stockholm Stadion. Efter en kort uppvärmning startar barnet i sin åldersklass. Här är de preliminära starttiderna för de olika startgrupperna 2023. 

Banan

Banan går på enkla vägar i Lill-Jansskogen och är olika lång beroende på barnets ålder. De yngre barnen springer en kortare bana som går ut från Östermalms IP och sedan viker av upp mot Lill-Jansskogen med siktet på Stadion (1200 meter). De äldre barnen springer en lite längre bana som går en längre sträcka på de fina skogsvägarna innan målgången på Stadion (2256 meter). Längs med båda banorna så har vi peppande funktionärer som hjälper till och självklart erbjuder vi vätskekontroll.

Inne på Stockholms Stadion sker en maffig målgång för alla barn i Stockholm Mini Marathon med härlig publik och peppande musik. På plats finns även en speaker som hejar fram barnen hela vägen in i mål.

Maxtid

Vi har ingen maxtid, barnen får springa och gå i ett tempo som känns bra för dem längs banan.

Tävlingsregler

Våra viktigaste regler är att barnen ska ha roligt, och att de ska vara goda kompisar. Spring av glädje och var snälla mot varandra även om det är trångt i starten. Alla hinner ta sig i mål, och även om det är roligt att komma först är det viktigaste att göra sitt bästa.

Föräldrar som vill springa med sitt barn gör det på ett schysst sätt och startar längst bak i startgruppen.

Kontakt

Har du några frågor inför Stockholm Mini Marathon så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 eller info@minimaran.se.

MINIMARANS MASKOT HAPPY ÄR PÅ PLATS

Maraharen Happy är Mini Marans och Leo’s Minsta Marans maskot och kommer att vara på plats på Östermalms IP mitt ibland alla roliga aktiviteter. Lär er dansen genom att klicka på plats nedan. 

Vill du prova på friidrott?

Passa på att kika på datumen nedan och läs mer! Klicka på bilden för att få större text. 

Youtube
Vimeo
Google Maps