Stockholm Mini Marathon


Anmälan

Stockholm Mini Marathon är den stora löparfesten för killar och tjejer mellan 5 och 14 år. Ett riktigt löplopp med starter i varje åldersklass, peppande funktionärer och vätskekontroll längs banan. Efter målgången på Stockholm Stadion får alla löpare sin efterlängtade medalj och energigivande målservice.

Det viktiga är inte att komma först eller att få en bra tid, utan att ha kul. Kuta fort, ta det lite lugnare eller jogga runt med kompisarna. Att springa Minimaran och att delta i aktiviteterna på evenemangsområdet är en härlig upplevelse både för barn och föräldrar. Alla deltagande barn i Minimaran får en t-shirt med Minimaran tryckt på bröstet, en medalj och goodiebag vid målgång. 

Yngre syskon, 0-4 år, får såklart också vara med och uppleva rörelseglädje. Leo’s Minsta Maran är cirka 250 meter och alla barn får t-shirt, medalj och något gott efter målgång. Läs mer här.  

Spring gratis och få en gratis prova-på-månad hos Albert

Anmäl ditt barn via vår huvudsponsor Albert och få, förutom 30 dagar gratis medlemskap hos dem, en gratis startplats i Stockholm Mini Marathon.

Albert är en läroplattform för barn och unga som gör det kul att lära! I apparna hittar ni tusentals övningar inom bland annat matematik, svenska och engelska – allt baserat på läroplanen. Gäller när du som målsman blir ny medlem hos Albert via länken och ger en gratis startplats för ditt barn till Stockholm Mini Marathon.

Tjänsten har ingen bindningstid eller uppsägningstid och provperioden är värd 159 kr. När den kostnadsfria provperioden är över löper medlemskapet automatiskt vidare.

Vill du anmäla dig till ordinarie pris så går det också bra såklart. 

Prisstegen

Anmäl dig gratis via vår samarbetspartner Albert eller via vår ordinarie anmälan. Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt! Se vår prisstege här nedanför. 

 • Period 1
 • 200 kr

  6/12 – 5/3
 • Anmälan
 • Period 2
 • 250 kr

  6/3 – 31/5
 • Period 3 Efteranmälan digitalt
 • 300 kr

  1-4/6

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank.
• Betala med Visa, MasterCard.
• Betala med faktura via Klarna.

*Du kan efteranmäla dig till evenemanget den 1-4 juni, fram till 1 timme innan första start. Efteranmälan görs digitalt via den ordinarie anmälningssidan. På evenemangsdagen den 4 juni går det endast att betala via Swish. 

Observera att anmälan är bindande och personlig och inte kan överlåtas till någon annan löpare. Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Minimarans allmänna villkor.  Anmälan är personlig, din startplats kan inte överlåtas till annan person. 

Köp presentkort

Liveprint av nummerlappar 2023

Du hämtar nummerlappen och t-shirten för Minimaran i FuturPensionHallen på Östermalms idrottsplats, istället för att vi skickar hem nummerlappen till din brevlåda. Precis som på adidas Stockholm Marathon så har vi sedan 2022 valt det mer hållbara alternativet att printa nummerlappen på plats när du kommer, istället för att skicka ut nummerlapp även till de som väljer att inte springa. När du kommer till FuturPensionHallen visar du ditt startbevis och får nummerlappen. Startbeviset skickas till din mejladress drygt en vecka innan evenemanget. Du hämtar samtidigt Mini Marathon-t-shirten i den storlek som du har beställt. De barn som ska springa Leo’s Minsta Maran hämtar sin nummerlapps-t-shirt på loppdagen bredvid Minsta Maran-banan på Östermalms IP.

Vi är glada att kunna genomföra Liveprint eftersom vi därmed inte printar fler nummerlappar än vi behöver och på det sättet inte belastar miljön med lika mycket papper och kuvert. Och du, springer du adidas Stockholm Marathon kan du hämta båda nummerlapparna i samma printmaskin. Enkelt och smidigt. 

Hämta Mini Marathons nummerlapp dessa tider:

 • Torsdag 1/6, klockan 15.00-20.00
 • Fredag 2/6, klockan 10.00-20.00
 • Söndag 4/6 klockan 9.00-15.00

Nummerlappen ska vara fäst på bröstet och vara synlig under hela loppet. Kom ihåg att ta med säkerhets­nålar!

Starttider

Starten för Minimaran sker på Östermalms IP, efter en kort uppvärmning, och målgången är på Stadion. Här är de preliminära starttiderna för de olika startgrupperna 2023. 

Banan

Banan går på enkla vägar i Lill-Jansskogen och är olika lång beroende på barnets ålder. De yngre barnen springer en kortare bana som går ut från Östermalms IP och sedan viker av upp mot Lill-Jansskogen med siktet på Stadion (1200 meter). De äldre barnen springer en lite längre bana som går en längre sträcka på de fina skogsvägarna innan målgången på Stadion (2256 meter). Längs med båda banorna så har vi peppande funktionärer som hjälper till och självklart erbjuder vi vätskekontroll.

Inne på Stockholms Stadion sker en maffig målgång för alla barn i Stockholm Mini Marathon med härlig publik och peppande musik. På plats finns även en speaker som hejar fram barnen hela vägen in i mål.

Maxtid

Vi har ingen maxtid, barnen får springa och gå i ett tempo som känns bra för dem längs banan.

Tävlingsregler

Våra viktigaste regler är att barnen ska ha roligt, och att de ska vara goda kompisar. Spring av glädje och var snälla mot varandra även om det är trångt i starten. Alla hinner ta sig i mål, och även om det är roligt att komma först är det viktigaste att göra sitt bästa.

Föräldrar som vill springa med sitt barn gör det på ett schysst sätt. Peppa barnet att fortsätta springa, men hetsa inte. Och heja gärna även fram andra barn som springer längs banan.

Det är inte tillåtet att springa med karbonskor. 

Kontakt

Har du några frågor inför Stockholm Mini Marathon så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 eller info@minimaran.se.

Youtube
Vimeo
Google Maps