STOCKHOLM MINI MARATHON


Välkommen till den 36:e upplagan av Stockholm Mini Marathon!

Stockholm Mini Marathon är den stora löparfesten för killar och tjejer mellan 5 och 13 år.

Det viktiga är inte att komma först eller att få en bra tid, utan att ha kul. Kuta fort, ta det lite lugnare eller jogga runt med kompisarna. Att springa Minimaran och leka på evenemangsområdet som bjuder på en mängd aktiviteter för olika åldrar är en härlig upplevelse – både för barn och föräldrar.

Alla deltagande barn i Minimaran får en t-shirt med Minimaran tryckt på bröstet, en medalj och goodiebag vid målgång.

Du kan också välja att anmäla dig gratis via vårt samarbete med utbildningsplattformen Albert. Läs mer nedan! 

Yngre syskon, 0-4 år, får såklart också vara med och uppleva rörelseglädje. Leo’s Minsta Maran är cirka 250 meter och alla barn får t-shirt, medalj och något gott efter målgång. 

LEO'S MINSTA MARAN
ANMÄLAN
GRATIS ANMÄLAN VIA ALBERT
DELTAGARINFORMATION

SPRING GRATIS MED ALBERT

Med barnens läroplattform Albert som sponsor, kan vi nu erbjuda alla springsugna barn gratis anmälan. För att få en gratis startplats till Minimaran eller Leo’s Minsta Maran behöver en vuxen registrera ett konto hos Albert. Då får ni dessutom 30 dagars gratis provperiod av tjänsten.

Albert är en prenumerationstjänst men har ingen bindningstid eller uppsägningstid. Tjänsten kostar från 99 kr i månaden och betalning aktiveras automatiskt när provperioden löpt ut. Vill du anmäla dig till ordinarie pris så går det också bra såklart.

Sista dag för gratisanmälan med Albert är onsdagen den 1 juni, därefter går det bra att göra en direktanmälan via Minimarans anmälningslänk till det ordinarie priset.

ANMÄLAN VIA ALBERT

PRISSTEGEN

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. Se vår prisstege för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2022. Du kan också anmäla dig gratis via vårt samarbete med Albert! Läs mer här ovanför. 

PERIOD 1

175 kr 

13/12 – 26/12 2022
PERIOD 2

200 kr 

27/12 – 22/2 2022
 
PERIOD 3

225 kr 

23/2 – 25/4 2022
 
PERIOD 4

250 kr 

26/4 – 1/6 2022
ANMÄLAN
Period 5
Efteranmälan digitalt*

300 kr 

2-5/6 2022

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank. • Betala med Visa, MasterCard.
• Betala med faktura via Klarna.

*Du kan efteranmäla dig till evenemanget den 2-5 juni, fram till 1 timme innan första start. Efteranmälan görs digitalt via den ordinarie anmälningssidan. På evenemangsdagen den 5 juni går det endast att betala via Swish. 

Observera att anmälan är bindande och personlig och inte kan överlåtas till någon annan löpare. Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Minimarans allmänna villkor.  Anmälan är personlig, din startplats kan inte överlåtas till annan person. 

Köp presentkort

NYTT FÖR I ÅR! LIVEPRINT AV NUMMERLAPPAR

I år hämtar du nummerlappen och t-shirten för Minimaran i FuturPensionHallen på Östermalms idrottsplats, istället för att vi skickar hem nummerlappen till din brevlåda. Precis som på adidas Stockholm Marathon så har vi nu valt det mer hållbara alternativet att printa nummerlappen på plats när du kommer, istället för att skicka ut nummerlapp även till de som väljer att inte springa. När du kommer till FuturPensionHallen visar du ditt startbevis och får nummerlappen. Startbeviset skickas till din mejladress drygt en vecka innan evenemanget. Du hämtar samtidigt Mini Marathon-t-shirten i den storlek som du har beställt. De barn som ska springa Leo’s Minsta Maran hämtar sin nummerlapps-t-shirt på loppdagen bredvid Minsta Maran-banan på Östermalms IP.

Vi är glada att kunna genomföra Liveprint eftersom vi därmed inte printar fler nummerlappar än vi behöver och på det sättet inte belastar miljön med lika mycket papper och kuvert. Och du, springer du adidas Stockholm Marathon kan du hämta båda nummerlapparna i samma printmaskin. Enkelt och smidigt. 

Hämta Mini Marathons nummerlapp dessa tider:

  • Torsdag 2/6, klockan 15.00-20.00
  • Fredag 3/6, klockan 10.00-20.00
  • Söndag 5/5 klockan 9.00-15.00

Nummerlappen ska vara fäst på bröstet och vara synlig under hela loppet. Kom ihåg att ta med säkerhets­nålar!

STARTTIDER

Starten för Minimaran sker på Östermalms IP, efter en kort uppvärmning, och målgången är på Stadion. Här nedanför hittar ni starttiderna för de olika startgrupperna. 

BANAN

Banan går på enkla vägar i Lill-Jansskogen och är olika lång beroende på barnets ålder. De yngre barnen springer en kortare bana som går ut från Östermalms IP och sedan viker av upp mot Lill-Jansskogen med siktet på Stadion (1200 meter). De äldre barnen springer en lite längre bana som går en längre sträcka på de fina skogsvägarna innan målgången på Stadion (2256 meter). Längs med båda banorna så har vi peppande funktionärer som hjälper till och självklart erbjuder vi vätskekontroll.

Inne på Stockholms Stadion sker en maffig målgång för alla barn i Stockholm Mini Marathon med härlig publik och peppande musik. På plats finns även en speaker som hejar fram barnen hela vägen in i mål.

MAXTID

Vi har ingen maxtid, barnen får springa och gå i ett tempo som känns bra för dem längs banan.

TÄVLINGSREGLER

Våra viktigaste regler är att barnen ska ha roligt, och att de ska vara goda kompisar. Spring av glädje och var snälla mot varandra även om det är trångt i starten. Alla hinner ta sig i mål, och även om det är roligt att komma först är det viktigaste att göra sitt bästa.

Föräldrar som vill springa med sitt barn gör det på ett schysst sätt. Peppa barnet att fortsätta springa, men hetsa inte. Och heja gärna även fram andra barn som springer längs banan.

Det är inte tillåtet att springa med karbonskor. 

TRÄNINGSTILLFÄLLEN INFÖR MINIMARAN – MED HÄSSELBY SK OCH SPÅRVÄGENS FK

Arrangörsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK hjälper till med träningen för dig som bor i Stockholmsområdet och vill förbereda dig för Minimaran.

TRÄNA MED HÄSSELBY SK

För killar och tjejer med spring i benen! Välkommen till Hässelby SK:s nybörjarträning i löpning för killar och tjejer mellan 5-12 år! I avgiften till träningen ingår anmälningsavgiften till Mini Marathon. Mer information om hur du anmäler dig till träningen Knatte Knatet hittar du via länken nedan. 

LÖPTRÄNING MED HÄSSELBY SK

TRÄNA MED SPÅRVÄGENS FK

Är du 10-13 år och vill testa att träna löpning och springa Stockholm Mini Marathon med Spårvägens Friidrottsklubb? Då har vi fem träningstillfällen under våren! Vi avslutar med att springa Stockholm Mini Marathon söndagen den 5 juni. Läs mer och anmäl dig via länken nedan.

Löpträning med Spårvägens FK

FRIIDROTTSSKOLA I SOMMAR

Är du sugen på att prova på friidrott i sommar? Hässelby SK arrangerar under fem veckor sommarfriidrottsskola på Hässelby IP för åldrarna 7-14 år.

  • Vecka 24: (fem dagar) måndag 14 juni till fredag 17 juni.    
  • Vecka 25: (fyra dagar) måndag 20 juni till torsdag 23 juni.    
  • Vecka 26: (fem dagar) måndag 27 juni till fredag 1 juli.  
  • Vecka 32: (fem dagar) måndag 8 augusti till fredag 12 augusti. 
  • Vecka 33: (tre dagar) måndag 15 augusti till fredag 17 augusti. 

För dig som redan tränar friidrott i Hässelby SK (eller i någon annan friidrottsklubb), som är född mellan 2008-2015 erbjuds mer avancerad träning vecka 32.

Mer info och anmälan

KONTAKT

Har du några frågor inför Stockholm Mini Marathon så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 eller info@minimaran.se.

Youtube
Vimeo
Google Maps