Minimaran Deltagarinformation 2023 

Välkommen söndag 4 juni till en dag full av idrott och löpning!  Här kommer viktig information för att dagen ska bli så rolig som möjligt. Minimaran är mer än ett lopp, det är en hel dag med aktiviteter och glädje. 

MINI MARATHON NUMMERLAPP & T-SHIRT  

Nummerlapp och T-shirt hämtar du i FuturPensionHallen vid Östermalms Idrottsplats. Nummerlappen skickas inte med post. 

Under dessa tider kan du hämta nummerlapp och T-shirt till Mini Marathon (ej Minsta Maran):  

 • torsdag kl. 15-20 
 • fredag kl. 10-20 
 • söndag kl. 09-15 

Kom i god tid på loppdagen och hämta senast 45 minuter innan din starttid ifall det är kö. 

Ta med ditt startbevis digitalt för att kunna hämta nummerlapp och T-shirt. Startbeviset kommer några dagar innan loppet till den mailadress som du angav vid anmälan. 

I samband med att du hämtar nummerlappen så hämtar du även T-shirten i den storlek som du har beställt. Storleken du har beställt står på ditt startbevis. Nummerlappen ska vara fäst på bröstet och vara synlig under hela loppet. Kom ihåg att ta med säkerhetsnålar!   

Minsta Marans T-shirt hämtas endast vid Minsta Maran starten på Östermalms IP på loppdagen. Läs mer om Minsta Maran här. 

ANMÄLAN ÄR STÄNGD

 • OBS! Gratisanmälan med Hej Albert stänger onsdag 31 maj.
 • Inom en timme får ni startbevis på mailen.  
 • Visa startbeviset i mobilen när du kommer till nummerlappsutdelningen i FuturPensionHallen på Östermalms IP. 
 • Hämta nummerlapp och T-shirt. Använd gärna säkerhetsnålar som du har hemma. 
 • Kom god tid! Men tänk på att du behöver ha fått startbeviset på mailen.  

OMKLÄDNAD   

Vi rekommenderar att byta om hemma eftersom det finns ett mycket begränsat antal omklädningsrum på Östermalms IP.  

HITTA HIT   

Starten går på Östermalms IP och målet är på Stockholms Olympia­stadion.  

Vi rekommenderar starkt att ta cykeln eller kommunala färdmedel till Mini Marathon. Närmsta Tunnelbana är Stadion. För bästa färdväg gå in på sl.se eller ring SL:s kundtjänst 08-600 10 00. Vi rekommenderar kollektivt färdmedel även ur ett hållbarhetsperspektiv. Om ni måste ta bil hänvisar vi till de parkeringsplatser som finns i området. OBS! Rådande parkerings­bestämmelser gäller. 

STARTTID  

På ert startbevis står starttiden och den är anpassad efter barnets ålder. Barnet måste starta i sin egen rätta startgrupp för att kunna vinna loppet. Lilla siffran på nummerlappen anger startnummer.

STARTEN  

På Östermalms IP går starten och du ska vara i uppvärmnings­fållan bakom startlinjen i god tid före din starttid. Ni bör stå redo vid insläppsplatsen till startfållan 15 minuter innan er starttid. 

Tänk på att det är väldigt mycket folk i rörelse i området. Var därför ute i god tid så att ni hittar rätt. Var noga med att bestämma återsamlingsplats på Stadion och välj någon av de färgade pelarna. Nummerlappen ska vara fäst på bröstet och vara synlig under hela loppet. Kom ihåg att ta med egna säkerhetsnålar! 

Startlista

Klicka här för att komma till startlistan

I KLASSEN FÖR 5-6 ÅRINGARNA OCH I DE ÖPPNA KLASSERNA  

Alla föräldrar som vill och får för sina barn, är välkomna att springa med i loppet men startar sist i startfältet. Det är ingen tidtagning eller prisutdelning i dessa klasser. Alla får en medalj, t-shirt och deltagarpåse som i de övriga klasserna. Om det är någon förälder som vill springa med i de övriga klasserna så får man lov att springa med sist i startfältet tillsammans med barnet.   

UPPVÄRMNING 

Be Sporty är på plats och erbjuder en energigivande uppvärmning på Östermalms IP vid start­linjen ca 5 minuter före varje start. 

BANA  

För pojkar och flickor födda 2015-2018 är banan 1 200 meter.  

För pojkar och flickor födda 2009-2014 är banan 2 256 meter.  

Banan är markerad med röd-vita snitslar. Dessutom finns funktionärer längs banan. Underlaget är asfalt och grus. Banan innehåller några backar och svängar så ta det lugnt så att du inte halkar på gruset! 

VÄTSKEKONTROLLER OCH SJUKVÅRD  

Vätska och sjukvård finns både på Östermalms IP före start och på Stadion efter målgång. Vätskekontroller och ambulans finns även utmed banan.  

MÅL  

På Stockholms Olympia­stadion, samma som vid adidas Stockholm Marathon är målgången. Medalj och en deltagarpåse med produkter från sponsorerna samt banan delas ut till alla fullföljande i Minimaran direkt efter målgång. 

Vid målgången väntar en Hemglassbil med mumsig glass till alla barn som sprungit!  

PUBLIK OCH ANHÖRIGA   

De bästa åskådarplatserna finns längs banan och på Stadions läktare. Ingen åskådare eller anhöriga få vara på innerplanen. 

RESULTAT OCH PRISUTDELNING  

Alla enskilda resultat finns på hemsidan cirka 15-30 minuter efter loppet. Resultaten visas i bokstavsordning och ej i rangordning. Prisutdelning sker för de sex främsta i varje startgrupp (ej i klassen 5-6 år och de öppna klasserna) och det går bara att vinna om man har startat in sin startgrupp med rätt ålder. Det är en prisutdelning för klassen flickor 13-14 år och en för pojkar 13-14 år. Prisutdelning sker direkt efter målgång, på innerplanen.   

ÅTERSAMLING  

Efter loppet kan föräldrar och barn mötas upp på Stadions fondläktare där uppblåsta färgtorn i färgerna röd, grön, blå och gul finns.  

OBS! Bestäm återsamlingsplats i förväg, samma färgtorn finns också på baksidan av nummerlappen. SÄTT ETT KRYSS VID DET FÄRGTORN SOM NI VALT SOM ÅTERSAMLINGSPLATS. DET ÄR VIKTIGT så att ni lätt hittar varandra i vimlet. 

AKTIVITETER PÅ ÖSTERMALMS IP  

Som vanligt kantas Minimaran av roliga aktiviteter för alla barn. Vår löparkompis Maraharen Happy kommer på besök och dansar och hälsar. Du kan redan nu lära dig Maraharens dans HÄR (youtubelänk). Happy hittar du oftast vid Minsta Maran-starten på Östermalms IP. 

Minimarans ägarklubbar, samarbetspartners och sponsorer kommer också att ha skojiga aktiviteter på området, bland annat: 

 • Prova-på olika friidrottsgrenar som exempelvis höjd kula och flygande metern. Arrangörsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK har en stor ungdomsverksamhet i friidrott. För dig som är intresserad kan du på plats anmäla dig till friidrottskolor eller träningsgrupper för sommaren. 
 • Hemglass bjuder på gratis glass efter målgång till alla barnens glädje. Glass gör allting roligare – även att springa! Så snart du kommit i mål står vi redo med frysboxen. Och om du passar på att bli medlem i Hemglass Glasskompis-klubb väntar en massa andra smarriga erbjudanden: https://hemglass.se/kundklubb/  Bästis | Hemglass 
 • Adidas har en stor butik vid nummerlappsutdelningen där ni under söndagen kan testa på roliga spel och köpa barn- och ungdomskläder. 
 • Be Sporty har uppvärmning för Mini Marathon och du kan träffa deras maskot på plats. De har även ett tält på området där ni kan träffa dem.  
 • Leos Lekland är självklart på plats på Leo’s Minsta Maran. Utmana varandra vid vår bollvägg och hinderbana. Här kan du vinna fina priser! Det erbjuds även ansiktsmålning. Ta också chansen att vinna ett årspass. 
 • Kom förbi Alberts tält på evenemangsområdet för en extra energiboost! De bjussar bland annat på goodiebag, ballong eller klubba. Var med och tävla och testa på deras roliga övningar och hör mer om atteappen.
 • Hemglass bjuder på gratis isglass Bästis | Hemglass fri från allergener efter målgång till alla barnens glädje, När du hör melodin vet du att något gott är på gång! 
 • Besök Sun-Maid tältet och smaka goda russin som ger snabb och bra energi!  Sun-Maid kommer ha en längdhoppsaktivitet där du kan testa hur långt du kan hoppa och vinna fina Sun-Maid priser! 
 • Turismo de Gran Canaria, ett av de svenska barnens favoritresmål, kommer att ge souvenirer till deltagarna i deras turroulette. Föräldrarna kommer också att kunna få information om familjesemester till Gran Canaria 
 • Hjärtebarnsloppet finns på plats och erbjuder ballongkonstnär och ansiktsmålning. Du som vuxen kan springa deras lopp till förmån för Hjärtebarnsfonden, som startar efter sista Mini Maran starten cirka kl.15. 
 • Missa inte Mini Marathons roliga rutschkana och klättervägg! Men var beredd på lång kö. 
 • Ni som går i mål bjuds av Zetas på ett paket med pasta. Blir mumsigt att laga till kvällen. 
 • Filippa och  Susanna kommer att stå med på evenemangsområdet och erbjuda målning av små dekorationer i barnens ansikten. Oerhört populärt men var beredd på lång kö. 
 • Sortera – vår partner för avfallshantering och återvinning  

Marathongruppen och Sortera samarbetar sedan flera år för att göra våra evenemang mer hållbara. Under 2023 inför vi ett nytt steg i sorteringsarbetet där du som deltagare har en viktig roll. På våra evenemangsområden och runt start och mål finns nu sorteringsstationer där du själv sorterar det du vill slänga i olika fraktioner. Det innebär att du kan behöva gå några extra meter för att komma till en sorteringsstation på våra evenemangsområden. Längs med bansträckningen finns stationerna för mugg och restavfall som vanligt vid våra vätske- och energikontroller. Tack för att du alltid letar efter Sorteras stationer när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du blir en viktig del i vårt hållbarhetsarbete i samspel med Sortera! 

TILL SIST TA DET LUGNT!  

Det är inte viktigt att komma bland de första, det viktigaste är att vara med och att ha kul.  

I Minimaran är alla som når målet en vinnare!  

SORTERA – ETT HÅLLBART SAMARBETE!

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Och efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här.

KONTAKT

Om du har frågor inför Stockholm Minimarathon eller Leo’s Minsta Maran så kontakta oss på tel 08-545 664 40 (vardagar kl 9.00-12.00 och 13.00-15.00) eller info@minimaran.se.

Ett evenemang av Marathongruppen med friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK. Marathongruppens överskott går till 100 % tillbaka till idrotten.

Youtube
Vimeo
Google Maps