Rörelse ska vara roligt och lekfullt

Häng med på Maraharens roliga rörelseäventyr

”Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.”

Det viktiga är inte vad barn tränar utan att de rör på sig. Minst 60 minuter om dagen bör barn vara fysiskt aktiva varje dag, och precis som för oss vuxna kan barn behöva en extra knuff och pepp för att komma igång ibland. Låt barnen hänga med ut på en löprunda, bygg hinderbana i vardagsrummet, cykla till skolan och lek utomhus på helgen.

Med ett lopp som Minimaran och Leos Minsta Maran i sikte kan vardagsträningen bli extra kul och meningsfull oavsett om målet är att komma i mål först eller springa tillsammans med en kompis. Det blir en rolig aktivitet fylld av rörelseglädje som förhoppningsvis smittar av sig till andra dagar.

Hjälp ditt barn att hålla igång redan nu. Ett roligt och enkelt sätt är att dansa tillsammans med maraharen Happy och värma upp inför löparfesten.

Dansa med Maraharen och lyssna på låten

Maraharen Happy är den kramgoa, lite busiga haren som alltid har spring i benen. Under Minimaran och Leos Minsta Maran finns Happy på plats i evenemangsområdet för att dansa med alla barn. Lyssna på låten och öva på koreografin redan nu.

Lär dig dansa som maraharen Happy!

Vår springkompis maraharen Happy har släppt en egen låt: Springsången. Klicka dig vidare till Youtube-klippet där du tillsammans med ditt barn kan öva in koreografin, sedan dansar vi tillsammans under Minimaran.

TILL DANSEN

Springsången på Spotify

Lyssna på maraharen Happys låt Springsången. Låten inspirerar barnen att komma igång och börja röra på kroppen. 

TILL SÅNGEN
Youtube
Vimeo
Google Maps