MINIMARAN – DELTAGARINFORMATION 2022

Stockholm Mini Marathon 5 juni 2022. Deltagarinformation om Leo’s Minsta Maran hittar du här

Välkommen söndagen den 5 juni till en dag full av spring och rörelseglädje! Här hittar du viktig information för att dagen ska bli så rolig som möjligt. Minimaran är mer än ett lopp, det är en hel dag med aktiviteter och glädje.

MINIMARAN NUMMERLAPP & T-SHIRT

Utdelning av nummerlapp och T-shirt görs i FuturPensionHallen (länk till karta) på Östermalms idrottsplats. Nummerlappen skickas inte ut med posten under 2022. Under dessa tider kan du hämta:

Torsdag 2/6, kl. 15.00-20.00
Fredag 3/6 kl. 10.00-20.00
Söndag 5/6 kl. 09.00-15.00

Kom i god tid på loppdagen och hämta nummerlappen senast 30 minuter innan din starttid.

Ta med ditt startbevis digitalt eller utskrivet till hallen för att kunna hämta nummerlapp och T-shirt. Startbeviset kommer några dagar innan loppet till den mailadress du angav vid anmälan.

I samband med att du hämtar nummerlappen så hämtar du även T-shirten i den storlek som du har beställt. Storleken står på ditt startbevis. Nummerlappen ska vara fäst på bröstet och vara synlig under hela loppet. Kom ihåg att ta med säkerhetsnålar!

Varför postar vi inte nummerlappen? I år har vi valt det mer hållbara alternativet att Liveprinta nummerlappen vilket betyder att vi skriver ut nummerlappen på plats först när ni kommer och hämtar den istället för att posta. Vi printar därför inte fler nummerlappar än vi behöver och belastar inte miljön med lika mycket kuvert och papper.

DIREKTANMÄLAN PÅ PLATS

 • Anmälan på Mini Marathons hemsida för 300 kr fram till 1,5 h innan barnets åldersklass och dess starttid. Därefter stängs direktanmälan till loppet och vi kan inte ta emot anmälan manuellt på plats.
 • Inom en timme får ni startbevis på mailen.
 • Ta med startbeviset till nummerlappsutdelningen FuturPensionHallen på Östermalms IP där du hämtar nummerlapp och T-shirt.
 • Kom god tid! Dock minst 1 h efter anmälan så att ni hunnit få startbeviset till mailen.
 • OBS! Gratisanmälan med Albert stänger onsdag 2 juni.

OMKLÄDNAD  

Vi rekommenderar att byta om hemma eftersom det finns ett mycket begränsat antal omklädningsrum på Östermalms IP.

HITTA HIT 

Starten går på Östermalms IP och målet är på Stockholms Stadion. Länk till karta

Vi rekommenderar att ni tar cykeln eller kommunala färdmedel till evenemanget. Närmsta Tunnelbana är Stadion. För bästa färdväg gå in på sl.se eller ring SL:s kundtjänst 08-600 10 00. Vi rekommenderar kollektivt färdmedel även ur ett hållbarhetsperspektiv. Om ni måste ta bil hänvisar vi till de parkeringsplatser som finns i området. Obs! Rådande parkerings­bestämmelser gäller.

STARTLISTA

Startlistan, med alla anmälda, hittar du via den här länken. Där kan du söka efter en löpare på namn, förening eller startnummer.

STARTTIDER

På ert startbevis står starttiden och den är anpassad efter barnets ålder. Barnet måste starta i sin egen rätta startgrupp för att kunna vinna loppet.

UPPVÄRMNING

Be Sporty är på plats och erbjuder en energigivande uppvärmning på Östermalms IP vid start­linjen ca 5 minuter före varje start.

STARTEN

På Östermalms IP går starten och du ska vara i uppvärmnings­fållan bakom startlinjen i god tid före din starttid.

Tänk på att det är väldigt mycket folk i rörelse i området. Var därför ute i god tid så att ni hittar rätt. Var noga med att bestämma återsamlingsplats på Stadion och välj någon av de färgade pelarna.

I klassen för 5-6 åringarna och i de öppna klasserna är alla föräldrar som vill och får för sina barn, välkomna att springa med i loppet – men startar sist i startfältet. Det är ingen tidtagning eller prisutdelning i dessa klasser. Alla får en medalj, t-shirt och deltagarpåse som i de övriga klasserna. Om det är någon förälder som vill springa med i de övriga klasserna så får man  springa med sist i startfältet tillsammans med barnet. 

BANA

För pojkar och flickor födda 2014-2017 är banan 1 200 meter.

För pojkar och flickor födda 2009-2013 är banan 2 256 meter.

Banan är markerad med röd-vita snitslar. Dessutom finns funktionärer längs banan. Underlaget är asfalt och grus. Banan innehåller några backar och svängar så ta det lugnt så att du inte halkar på gruset!

VÄTSKEKONTROLLER OCH SJUKVÅRD

Vätska och sjukvård finns både på Östermalms IP före start och på Stadion efter målgång. Vätskekontroller och ambulans finns även utmed banan.

MÅL

Målgången är på Stockholms Stadion, samma som vid adidas Stockholm Marathon som arrangeras dagen innan. Medalj och en deltagarpåse med produkter från sponsorerna samt banan delas ut till alla fullföljande i Minimaran direkt efter målgång.

Vid målgången väntar en Hemglassbil med mumsig glass till alla barn som sprungit!

PUBLIK OCH ANHÖRIGA

De bästa åskådarplatserna finns längs banan och på Stadions läktare. Ingen åskådare eller anhöriga få vara på innerplanen.

RESULTAT OCH PRISUTDELNING

Alla enskilda resultat finns på hemsidan cirka 15 minuter efter loppet. Resultaten visas i bokstavsordning och ej i rangordning (enligt bestämmelser från Friidrottsförbundet). Prisutdelning sker för de sex främsta i varje startgrupp (ej i klassen 5-6 år) och det går bara att vinna om man har startat in sin startgrupp med rätt ålder. Prisutdelning sker direkt efter målgång, på innerplanen. 

ÅTERSAMLING

Efter loppet kan föräldrar och barn mötas upp på Stadions fondläktare där uppblåsta färgtorn i färgerna röd, grön, blå och gul finns.

Obs! Bestäm återsamlingsplats i förväg, samma färgtorn finns också på baksidan av nummerlappen. Sätt ett kryss vid det färgtorn som ni valt som återsamlingsplats. DET ÄR VIKTIGT – så att ni lätt hittar varandra i vimlet!

AKTIVITETER PÅ ÖSTERMALMS IP

Som vanligt kantas Minimaran av roliga aktiviteter för alla barn. Vår löparkompis Maraharen Happy kommer på besök och dansar och hälsar. Du kan redan nu lära dig Maraharens dans här (klick!). Happy hittar du oftast vid Minsta Maran-starten på Östermalms IP.

 • Prova-på olika friidrottsgrenar som höjd kula och flygande metern. Arrangörsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK har en stor ungdomsverksamhet i friidrott. För dig som är intresserad kan du på plats anmäla dig till friidrottsskolor eller träningsgrupper för sommaren.
 • Be Sporty har uppvärmning för Mini Marathon och du kan träffa deras maskot på plats. De har även ett tält med hinderbanan för 2-6-åringar. Maskotar som minglar och kramas i tältet, ger flaggor och personal som informerar m flyers om deras kurser. Högtalare ifall det blir dansstop.
 • Leo’s Lekland är självklart på plats på Leo’s Minsta Maran. Utmana varandra vid vår bollvägg. Här kan du kasta prick och vinna fina priser! Det erbjuds även ansiktsmålning. Glöm inte att hälsa på Leo som leder uppvärmningen!
 • Albert är en läroplattform inom matte, svenska, engelska, programmering och geografi för barn 3-16 år. Besök deras tält för att prova på de roliga övningarna, få gnuggisar, tävla, bli medlem och få en goodiebag!
 • Hemglass bjuder på gratis glass efter målgång till alla barnens glädje, När du hör melodin vet du att något gott är på gång!
 • Klart Vädertjänster är på plats på Minimaran och kickar igång sommaren med badbollar och svalkande slush. Kom förbi och utmana kompisen i att kasta badboll. Vi ses! 
 • Hälsa på Sun-Maid och smaka snabb & bra energi med russin! Sun-Maid kommer att ha en längdhoppsaktivitet där du kan testa hur långt du kan hoppa och vinna något gott.
 • Gran Canaria Turistbyrå är på plats och har tävlingen “Miniatyrkontinent” med boule, skattjakt, lykohjul och delar ut priser.
 • Hjärtebarnsloppet har ballongkonstnär och ansiktsmålning.
 • Missa inte heller Mini Marathons roliga rutschkana och klättervägg!

TILL SIST: TA DET LUGNT!

Det är inte viktigt att komma bland de första, det viktigaste är att vara med och att ha kul. I Minimaran är alla vinnare!

Ett evenemang av Marathongruppen med friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK. Marathongruppens överskott går till 100 % tillbaka till idrotten.

LEO’S MINSTA MARAN – DELTAGARINFORMATION 2022

Ett startbevis kommer att skickas ut till den mejladress du angav vid anmälan, cirka en vecka innan evenemanget. T-shirt och medalj delas ut vid starten av Leos Minsta Maran mot uppvisande av startbeviset.

STARTLISTA

Startlistan, med alla anmälda, hittar du via den här länken. Där kan du söka efter en löpare på namn, förening eller startnummer.

UPPVÄRMNING

Leo’s Lekland kommer att göra en lättsam uppvärmning med sin maskot Leo.

START

Starttiden står på ert startbevis och sker löpande kl.10-14 på Östermalms IP. Du ska vara i uppvärmningsfållan bakom startlinjen i god tid före din starttid. Tänk på att det är väldigt mycket folk i rörelse i området.

BANA

Banan är 250 m lång och går i en tydligt markerad slinga på Östermalms IP. Vi har ingen maxtid, barnen får springa och gå i ett tempo som känns bra för dem. Det går bra att springa Leos Minsta Maran flera gånger.

MÅL

Vid målet får alla barn medalj, banan, en Leo’s nalle och något gott att mumsa på.

SORTERA – ETT HÅLLBART SAMARBETE!

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Och efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här.

KONTAKT

Om du har frågor inför Stockholm Minimarathon eller Leo’s Minsta Maran så kontakta oss på tel 08-545 664 40 (vardagar kl 9.00-12.00 och 13.00-15.00) eller info@minimaran.se.

Ett evenemang av Marathongruppen med friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK. Marathongruppens överskott går till 100 % tillbaka till idrotten.

Youtube
Vimeo
Google Maps