Minimaran Deltagarinformation 2024 

Välkommen söndag den 2 juni till en dag full av idrott och löpning! Här kommer viktig information för att dagen ska bli så rolig som möjligt.

MINI MARATHON NUMMERLAPP & T-SHIRT  

Hämtas i Lejonhallen på Östermalms Idrottsplats, adresslänk HÄR . Nummerlappen skickas inte med post.

Dessa tider kan du hämta nummerlapp och T-shirt till Mini Marathon (ej Minsta Maran): 

 • torsdag kl. 15-20
 • fredag kl. 10-21
 • söndag kl. 09-13

Kom i god tid på loppdagen och hämta senast 45 minuter innan din starttid.

Ta med ditt startbevis digitalt för att kunna hämta nummerlapp och T-shirt. Startbeviset mailas några dagar innan loppet till den mailadress som du angav vid anmälan.

I samband med att du hämtar nummerlappen så hämtar du även T-shirten i den storlek du har beställt, storleken står på startbeviset. Nummerlappen ska fästas på bröstet och vara synlig under hela loppet. Ta med säkerhetsnålar.

OBS! Starten för Mini Marathon har flyttat till Ryttarstadion K1 Gärdet bakom Östermalms IP. HÄR 

Minsta Marans T-shirt med tryckt nummerlapp på bröstet hämtas endast vid Minsta Maran starten på Östermalms IP på loppdagen den 2 juni. Läs mer om Minsta Maran här.

DIREKTANMÄLAN MINI MARATHON PÅ PLATS

 • Anmälan på Mini Marathons hemsida fram till 1,5h innan barnet startar i sin åldersklass. Därefter stängs direktanmälan och vi kan inte ta emot anmälan på plats. 
 • Inom en timme får ni startbeviset på mailen. 
 • Visa startbeviset i mobilen när du ska hämta nummerlapp och T-shirt. Ta med säkerhetsnålar.
 • Kom i god tid eftersom det är köer.

Start och Uppvärmning

Minimarans start är flyttad till Ryttarstadion K1 Gärdet bredvid Östermalms IP. Vi vill göra plats för ett bättre evenemangsområde och en luftigare start eftersom det är många anmälda.

Du ska vara vid insläppet till startfållan minst 20 minuter före din starttid för att hamna i rätt startled. Be Sporty erbjuder en energigivande uppvärmning på startlinjen inför varje start.

Tänk på att det är väldigt mycket folk i rörelse så var därför ute i god tid så att ni hittar rätt. 

STARTTID 

På ert startbevis står starttiden som kan komma att justeras 10 minuter på loppdagen. Barnet måste starta i sin egen rätta startgrupp anpassad efter barnets ålder för att kunna vinna loppet. Startlistan, med alla anmälda, hittar du under rubriken Minimaran. Klicka här så kommer du direkt till startlistan där du kan söka efter en löpare på namn, förening eller startnummer

I klassen för 5-6 åringarna och i de öppna klasserna 

Alla föräldrar som vill och får för sina barn, kan springa med i loppet men startar då längst bak i startledet med sina barn. Det är ingen tidtagning eller prisutdelning i dessa klasser. Alla barn får en t-shirt, medalj och målservice. Om det är någon förälder som vill springa med i de övriga klasserna så får man lov men måste springa sist i startledet tillsammans med barnet. Förälder behöver inte ha nummerlapp eller anmäla sig.

BANA 

För pojkar och flickor födda 2016-2019 är banans längd 1 300 meter. 

För pojkar och flickor födda 2010-2015 är banans längd 2 300 meter. 

Banan är markerad med röd-vita snitslar och det finns funktionärer längs banan. Underlaget är asfalt och grus. Banan innehåller några backar och svängar så ta det lugnt så att du inte halkar på gruset.

MÅL

På Stockholms Olympia­Stadion är målgången, samma som vid adidas Stockholm Marathon. Alla som fullföljer loppet och springer i mål på Stadion får en medalj och målservice med lite gott att äta. De yngre barnen får en fin sportpåse från Leo´s Lekland eller Be Sporty och de äldre barnen får en Minimaran sportpåse med tryck från våra sponsorer. Hemglass kommer att finnas på plats direkt efter målgång och dela ut glass till alla barn som går i mål.

Vätskekontroller och sjukvård

Vatten finns på Östermalms IP vid två olika vätskestationer, på en vätskestation längs banan och efter mål på Stadion.

Sjukvård finns på Ryttarstadion K1 Gärdet före start och på Stadion efter målgång. Ambulans och MC finns utmed banan.

OMKLÄDNAD & VÄSKFÖRBUD

Vi rekommenderar att byta om hemma eftersom det finns ett begränsat antal omklädningsrum på Östermalms IP. Det är inget väskförbud på Minimaran.

Publik och anhöriga 

De bästa åskådarplatserna finns längs banan och på Stadions läktare. På mitten av Stadions långsida längs Lidingövägen är ingången vid målgången. Anhöriga får komma in på Stadion. Ingen åskådare eller anhöriga får vara på innerplanen.

Återsamling 

Efter loppet kan föräldrar och barn mötas upp på Stadions fondläktare där stora färgtorn i färgerna röd, grön, blå och gul finns. Bestäm återsamlingsplats i förväg, samma färgtorn finns illustrerade på baksidan av nummerlappen. Sätt ett kryss vid det färgtorn som ni VÄLJER som återsamlingsplats. DET ÄR VIKTIGT så att ni lätt hittar varandra i vimlet efter målgång. 

Resultat och PRISUTDELNING 

Alla enskilda resultat kommer upp på Minimarans hemsida cirka 20 minuter efter loppet. Resultaten visas i bokstavsordning och ej i rangordning enligt friidrottsförbundets rekommendationer för barnlopp. Prisutdelning sker för de sex främsta i varje startgrupp (ej i klassen 5-6 år och de öppna klasserna) och det går bara att vinna om löparen har startat i sin startgrupp med rätt ålder. Prisutdelning sker direkt efter målgång på Stadions innerplan. För klassen 11-12 år är det prisutdelning i klassen flickor 11 år, pojkar 11 år, flickor 12 år och pojkar 12 år. För klassen flickor 13-14 år är det en gemensam prisutdelning och för pojkar 13-14 år är det en gemensam prisutdelning vilket är brukligt inom friidrott i de här åldrarna.

Aktiviteter på Östermalms IP 

Som vanligt kantas Minimaran av roliga aktiviteter för alla barn. Vår löparkompis Maraharen Happy kommer på besök och dansar och hälsar. Du kan redan nu lära dig Maraharens dans HÄR. Happy hittar du oftast vid Minsta Maran-starten på Östermalms IP.

Minimarans ägarklubbar Hässelby & Spårvägen, sponsorer och samarbetspartners kommer att ha många skojiga aktiviteter på området, bland annat:

 • Hässelby SK och Spårvägens FK som är arrangörsklubbarna kommer att ha olika prova-på friidrottsgrenar. Testa höjd, kula, längdhopp och flygande metern. Klubbarna har en stor ungdomsverksamhet inom friidrott. För dig som är intresserad kan du på plats anmäla dig till friidrottsskolor eller träningsgrupper för sommaren.
 • Hemglass bjuder på gratis isglass fri från allergener efter målgång till alla barnens glädje. Glass gör allting roligare – även att springa! Så snart du kommit i mål står vi redo med frysboxen. Och om du passar på att bli medlem i Hemglass Glasskompis-klubb väntar en massa andra smarriga erbjudanden på Hemglass hemsida: https://hemglass.se/kundklubb/ <––– Sisten dit är en rutten sill!
 • Be Sporty erbjuder kurser för barn 2-12 år inom dans, gymnastik, fotboll och prova-på idrott. Hos oss hittar du det bredaste utbudet av idrottskurser i Sverige. Vid vårt tält kan de minsta barnen prova vår hinderbana och hälsa på våra kramgoa maskotar. Vi finns på plats för att svara på frågor gällande höstens roligaste kurser inom idrott och dans för barn!
 • Leos Lekland är självklart på plats på Leo’s Minsta Maran med kul lek och utmaningar.
 • Besök Sun-Maid-tältet och smaka goda russin som ger snabb och bra energi! Sun-Maid kommer ha en längdhoppsaktivitet där du kan testa hur långt du kan hoppa och vinna fina Sun-Maid priser!
 • Bauhausgalan kommer att ha en rolig hinderbana med friidrottsfokus. Kom och testa!
 • Missa inte Mini Marathons roliga rutschkana och klättervägg! MEN VAR BEREDD PÅ LÅNG KÖ.
 • Bris driver den nationella stödlinjen för barn, 116 111, dit barn och unga kan höra av sig när som helst på dygnet och få prata med en kurator. Bris bedriver stöd via telefon, sms, chatt och mail. Barn kan också träffa en kurator på Brismottagningen som ligger på St:Eriksgatan. Har du frågor om Bris? Kom till vårt tält för att prata med oss! Passa också på att hoppa säck eller testa dina kunskaper om barns rättigheter och få en pysselbok.

SORTERA – vår partner för avfallshantering och återvinning 

Marathongruppen och Sortera samarbetar sedan flera år för att göra våra evenemang mer hållbara. Du som deltagare har en viktig roll i sorteringsarbetet. På våra evenemangsområden och runt start och mål finns nu sorteringsstationer där du själv sorterar det du vill slänga i olika fraktioner. Det innebär att du kan behöva gå några extra meter för att komma till en sorteringsstation på våra evenemangsområden. Längs med bansträckningen finns vätskestationer där muggarna sorteras och tas om hand. Tack för att du alltid letar efter Sorteras stationer när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du blir en viktig del i vårt hållbarhetsarbete i samspel med Sortera!

HITTA HIT  

Nummerlappsutdelningen är i Lejonhallen på Östermalm IP HÄR.

Mini Marathon starten går på Ryttarstadion K1 Gärdet HÄR 5 minuters promenad från Östermalms IP.

Målet är på Stockholms Olympia­stadion HÄR. 

Minsta Maran starten och T-shirtutdelning är på Östermalms IP HÄR.

Vi rekommenderar starkt att ta cykeln eller åka med kommunala färdmedel till Mini Marathon. Närmsta Tunnelbanestation är Stadion. För bästa färdväg gå in på sl.se eller ring SL:s kundtjänst 08-600 10 00. Om ni måste ta bil hänvisar vi till de parkeringsplatser som finns i bostadsområdet omkring, ni kan inte parkera i närheten av Östermalms IP. OBS! Rådande parkerings­bestämmelser gäller.

Till sist, Ta det lugnt! 

Det är inte viktigt att komma bland de första, det viktigaste är att vara med och att ha kul samt vara en bra och snäll kompis mot de andra löparna. Önska varandra lycka till och stötta varandra med uppmuntrande ord.

KONTAKT

Om du har frågor inför Stockholm Minimarathon eller Leo’s Minsta Maran så kontakta oss på tel 08-545 664 40 (vardagar kl 9.00-12.00 och 13.00-15.00) eller info@minimaran.se.

Ett evenemang av Marathongruppen med friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK. Marathongruppens överskott går till 100 % tillbaka till idrotten.

Youtube
Vimeo
Google Maps